marți, 5 mai 2015

Ceasca de ceai





Cind emotiile  ne cuprind sufletul, e bine sa ne detasam inercind sa ne concentram  asupra unei  cesti de ceai. Sa simtim parfumul plantelor, sa ne inchipuim locul de unde au fost culese, energia cumulata in planta care prin fierbere se sacrifica  pentru noi, ca sa beneficiem de valoarea nutritiva a ei.
Odata savurata pe indelete si cu gindul liber spre univers, beneficiem de parfumul plantei si de relaxarea ce o da savoarea plantei. Ne induce o stare de bine, o detasare fata de  starea anterioara tensionata.
Ion Radu Tomsa in ultima sa carte ,,Psihologie paradoxala’’editata in 2014 dupa care a trecut in alta dimensiune a univesului,profesor si psiholog deosebit care s-a indumat studentii pe culmele cunoasterii, face referire la inteligenta spirituala(IS) ca un cumul intre energia emotionala(EQ) si inteligenta(IQ).
Daniel Goleman si sotia sa in anii 1990 descriu emotia si rolul ei in atitudinea  si comportamentul  uman fiind un real motor al actiunii individului.
Putini oamenii sint constienti de ce poate genera emotia,uneorii poate fi constructiva motivind individual in realizarea obiectivelor propuse,alteori poate fi distructiva generind furie,razbunare,boala.
Ce e bine sa facem? Sa ne controlam emotiile, sa ne detasam de tensiunile propri, sa savuram o ceasca de ceai, sa privim natura si sa ne bucuram de ceeace avem.
Cind avem sufletul multumit de  ceeace  viata da  fiecaruia, atunci si creierul functioneza la capacitate,gererind o energie pozitiva.
Asadar sa recumoastem cine sintem cu adevarat, sa ne acceptam cu bune si rele, sa ne iubim pe noi si  pe cei din jur,sa nu uitam sa facem un bine semenilor nostrii cind ne cer ajutorul.

Carmen Macovei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu